1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Kokoomuksen ja SDP:n nokittelu sai nettiyleisön veren kiertämään

Sosiaalidemokraattien oppositiopolitiikan terästäytyminen on kiristänyt erityisesti kokoomuksen ja SDP:n välejä. Taistelu ensi vuoden eduskuntavaalien ykkössijasta ja pääministerin paikasta on jo täydessä vauhdissa. Nettiyleisö arvosteli molempia riitapukareita ja heidän nostamiaan poliittisia teemoja. Moni kommentoija arvosteli sitä, että puolueilla ei ole riittävän vahvoja keulakuvia.

Kotimaan uutiset

Nimimerkki Hajoita ja hallitse pitää keskustelua 70-lukulaisena.

"70-luvun tyyliin, keksitään riita tyhjästä ja usutetaan pahimmat kilpalijat toisensa hiuksiin. Sitten voi kaikessa rauhassa haudata rahoitusepäselvyyksiä, leipoa menneisyyden haamun Suomen pääministeriksi sekä järjestellä viheragraarienergian maatalousliiketoiminnan julkista rahoitusta työllistävän teollisuuden ja veronmaksajien selkänahasta."

Nimimerkki Kokenut ay-pamppu arvostelee demareita.

"Eihän SDP ole puolue eikä aja kenenkään muitten kuin isopalkkaisten lakkokenraalien ja ay-pomojen asiaa."

Nimimerkki tyhjästä huono nyhjästä! toivoo demareiden löytävän keulakuvan itselleen.

"On se kumma etteivät demarit saa hommattua USKOTTAVAA ja asiallista keulakuvaa puolueelleen. Näistä kahdesta omahyväisestä räksyttäjästä ei ole puoluetta johtamaan!!"

Nimimerkki Kansalaisille valtaa enemmän nostaisi kansalaiset valtaan.

"Jospa kansalaiset ottaisivat aloitteen käsiin ja ryhtyisivät johtamaan yhteiskuntaa? Kansanäänestyksiä pitäisi vuodessa olla 2..3 kertaa erilaisista asioista. Tavaratuotantoakin voisivat kansalaiset ryhtyä tekemään vapaaehtoisesti perustettavilla tuotanto-osuuskunnilla."

Nimimerkki iltamikko odottaa poliitikkojen puhuvan "oikeista" asioista.

"Hianoa! Nythän taitaa tulla poliittisesti vilkas kesä. Vaalilaitumet viheriöivät jo vai mahtaako se olla puna-apilaa, jota sieltä pukkaa? Poliitikkojen yksi tehtävä on tehdä politiikasta mielenkiintoista. Kyllä kansa tietää, että kyse on osittain teatterista, mutta pitäähän meidän sentään jotain viihdykettä saada rahojen vastineeksi. Koittakaa nyt sentään kuitenkin puhua oleellisista asioista, esim. työttömyyden hoitamisesta."

Nimimerkki Sini Punanen ruotii Keskustaa.

"Kokoomusta vieläkin pahempi on keskusta, joka haluaa palauttaa talollinen-torppari-asetelman. Alkiolainen jeesustelu on vain peitetoimintaa pääomapiirien etujen varjelun peittelyssä."

Lähteet: YLE Uutiset

Lue seuraavaksi