Urpo Leppänen on kuollut

Entinen kansanedustaja ja ministeri Urpo Leppänen on kuollut 66-vuotiaana. Leppänen kuoli sunnuntaina illalla sairauteen Forssan sairaalassa.

Kotimaa
Urpo Leppänen
Urpo LeppänenPerussuomalaiset

Forssan sairaalan sisätautiylilääkärin Hannu Sulosen mukaan tarkempia tietoja sairaudesta selvitellään yhä. Leppänen kirjoitti Perussuomalainen -lehdessä helmikuussa olevansa vakavasti sairas. Hän oli täysin sisäkorvainvalidi eikä pystynyt liikkumaan ilman apua.

Valtiotieteen maisteri Urpo leppänen oli syntynyt 10.2.1944 Polvijärvellä. Leppänen toimi viime vuosinaan Forssan kaupunginvaltuustossa Perussuomalaisten riveissä.

Leppänen työskenteli poliittisen uransa aikana muun muassa työvoimaministerinä Kalevi Sorsan hallituksessa vuosina 1983 - 1987. Leppänen on myös yksi Perussuomalaisten perustajajäsenistä vuonna 1995.

Kansanedustajana hän toimi vuosina 1979 - 1991 Suomen maaseudun puolueen, Vapaiden demokraattien ja Liberaalisen kansanpuolueen eduskuntaryhmissä.

Leppäsen ollessa ministeri säädettiin niin sanottu Lex Leppänen. Lain mukaan kuntien tuli järjestää työtä tietyn ajan työttöminä olleille. Laista kuitenkin luovuttiin laman aiheuttaman suurtyöttömyyden vuoksi.

Lähteet: YLE Uutiset