Calvin Kleinin omistaja ostaa Tommy Hilfiger -vaatemerkin

Calvin Klein -tuotemerkin omistaja ostaa yhdysvaltalaisen muotivaatebrändin Tommy Hilfigerin. Kaupan hinta on 2,2 miljardia euroa.

talous

Tommy Hilfigerin ostaja on New Yorkissa päämajaansa pitävä yhdysvaltalainen Phillips-Van Heusen Corporation. Yhtiö on yksi maailman suurimpia vaatetusalan firmoja - se omistaa mm. maailmanlaajuisesti tunnetun Calvin Klein -tuotemerkin. Sen brändeihin kuuluvat myös Kenneth Cole, DKNY ja Timberland.

Kaupasta ilmoitti Tommy Hilfigerin nykyinen omistaja Apax Partners -yhtiö.

Tommy Hilfigerin perustaja, samanniminen yhdysvaltalainen muotisuunnittelija ja vaatetehtailija, jatkaa uudessa yhtiössä tuotemerkin keskeisimpänä suunnittelijana.

Tommy Hilfiger -tuotemerkki on tunnettu rennoista opiskelijatyylisistä ja urheiluvaatteistaan. Brändiin kuuluu myös parfyymejä.

Phillips-Van Heusen -yhtiö on arvioinut, että sen aiempien tuotemerkkien markkinointi Yhdysvaltojen ulkopuolella helpottuu kaupan jälkeen. Tommy Hilfigerin toimitusjohtajana jatkaa Fred Gehring - hänestä tulee myös ostajayhtiön Phillips-Van Heusenin kansainvälisten toimintojen johtaja.

Lähteet: AFP