1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. viihde

Abba pääsi Hall of Fameen

Ruotsalainen popbändi Abba on päässyt Rock and Roll Hall of Fameen. Yhtyeen Benny Andersson ja Fridana tunnettu Anni-Frid Lyngstad vastaanottivat kunnianosoituksen New Yorkissa järjestetyssä tilaisuudessa maanantaina.

Viihde
Benny Andersson ja Anni-Frid Lyngstad
Muusikot Benny Andersson ja Anni-Frid Lyngstad vastaanottivat maanantaina kunnianosoituksen popyhtye Abban päästyä Hall of Fameen.Justin Lane / EPA

Abban Benny Andersson ja Anni-Frid Lyngstad sanoivat, että he ovat iloisia 1970-luvun tekemisiensä pitkäikäisyydestä ja vaikutuksista.

- Itse asiassa nautin musiikistamme nykyisin, koska olen tarpeeksi vanha myöntämään, että teimme mahtavaa työtä silloin. Olen myös yllättynyt siitä, kuinka paljon vaikutusta meillä on ollut moniin muusikoihin ja laulajiin, sanoi Lyngstad.

- Jotkut kappaleet ovet edelleen elossa ja ihmiset eivät välttämättä muista, miltä me näytimme ja se on todennäköisesti hyvä asia, Andersson nauroi.

Abba nousi maailmanmaineeseen 1970-luvulla muun muassa hiteillään Dancing Queen ja The Winner Takes It All. Yhtye hajosi vuonna 1982.

Rock and Roll Hall of Fameen pääsivät tällä kertaa myös muun muassa Genesis ja The Stooges. Genesiksestä paikalla olivat rumpali Phil Collins sekä muut alkuperäisjäsenet paitsi laulaja Peter Gabriel. The Stooges puolestaan esitti vuonna 1973 julkaistun kappaleensa Search and Destroy, jonka aikana laulaja Iggy Pop repi paidan päältään.

Rock and Roll Hall of Fameen pääsevistä artisteista ja bändeistä päättää 600 musiikkialan ammattilaista. Kunnianosoituksen voi saada, kun ensimmäisestä julkaistusta äänitteestä on kulunut 25 vuotta. Hall of Fameen on aiemmin kelpuutettu muun muassa The Beatles, Simon and Garfunkel, Eric Clapton ja Madonna.

Lähteet: Reuters, AFP, YLE Uutiset