Timo Heinonen: YLE ei saa paisua liikaa

Kansanedustaja Timo Heinonen (kok.) haluaa YLEn toiminnan paremmin aisoihin. Heinonen sanoo, että nykyinen hallintoneuvosto ei ole rajannut julkisen palvelun tehtäviä odotetusti.

Risto Autio
Timo Heinonen
Timo Heinonen uskoo, että Häme saa hyvän toiminnanjohtajan Mika Airisesta.YLE / Häme

Radio Hämeen tiistaisessa Politiikan puhemyllyssä Timo Heinonen oli sitä mieltä, että YLE ei saa paisua liikaa. Esimerkiksi HBO:n tuottamien tv-sarjojen hankinta ja tiettyjen urheilukilpailujen ei pitäisi kuulua YLEn ohjelmistoon.

Keskustelussa puitiin myös erityisen, YLEn toimintaa valvovan valvontaelimen tarpeellisuudesta.

Risto Autio (kesk.) muistutti, että valvontaelimen mukaantulo vaatimuksiin on lisännyt viivytyksiä YLEn hallinnon ja rahoituksen järjestämisessä.

- Ihmetyttää tämä ulkopuolisen valvontaelimen olemassaolo. Mihin sen jälkeen tarvitaan hallintoneuvostoa, Autio kysyy.

Mediamaksu ei saa suurta kannatusta

Heinonen haluaa siirtää YLEn rahoitusratkaisut tulevalle eduskuntakaudelle. Hän ei myöskään kannata suunniteltua mediamaksua. Mediamaksu ei saanut kannatusta muidenkaan kantahämäläisten kansanedustajien keskuudessa.

Johannes Koskisen (sd.) mielestä YLEn rahoitus voitaisiin ratkaista esimerkiksi sekamallilla, jossa olisi sekä budjettirahoitusta ja alempitasoista mediamaksua.

- Tai kokonaan budjettirahoitus, jossa kytkettäisiin rahoitus jonkin veron tuottoon, että se ei olisi yksittäisen hallituksen peukaloitavissa, mikä se YLEn rahoituksen taso on.

Koskisen mukaan olisi tärkeä saada aia ratkaistua pian.

Lähteet: YLE Häme