Kiina kutsuu!

Kainuun Ammattiopistossa toista vuotta opiskeleva Heidi Nissinen lähtee Kiinaan kymmeneksi viikoksi töihin. Uusi maa ja uusi kulttuuri jännittävät vähän.

Kiina
Kainuun Ammattiopiston tuore yhteistyö Kiinaan vie Heidi Nissisen työssä oppimisjaksolle Pekingiin kymmeneksi viikoksi.YLE Kainuu

- Se varmaan jännittää sitten vasta kun on päässyt perille, Heidi Nissinen arvelee, sillä päivää ennen noin kahdentoista tunnin matkaa ajatukset ovat vielä käytännön järjestelyissä.

- Pyyhkeet, astiat ja lakanat ostan paikan päältä, mukaan pakkaan vaatteita ja oman läppärin.

Oma kannettava tietokone kulkee mukana sen vuoksi, että yhteydenpito kotiin onnistuisi helposti Skypen ja sähköpostin välityksellä.

- Lähipiiri oli vähän ihmeissään kun kerroin lähteväni Kiinaan, mutta kannustusta on tullut, Nissinen kertoo kerran elämässä -mahdollisuudestaan.

Koulu ja työnantaja auttavat kustannuksissa

Kymmenen viikon työssä oppimisjakso Kiinassa ei ole ilmaista, mutta matkaan lähtevälle Nissiselle on luvassa tukea kustannuksiin.

- Koulu maksaa kuluja tuhanteen euroon asti, ja työnantaja maksaa asunnon vuokran. Itse kustannetaan vesi, kaasu, sähkö, nettiyhteys, ruoat ja muut käyttökulut, Nissinen kertoo hänelle ja mukaan lähtevälle toiselle opiskelijalle tulevista kuluista.

Kiinan kieltä Nissinen ei ole varsinaisesti opiskellut.

- Perusfraaseja olen opetellut. Töitä me teemme opiskelukaverini kanssa kahdestaan suomalaiselle firmalle, joka tarvitsee meiltä kuvia ja mainosmateriaalia kalastustarvikkeista.

Seuraavan kymmenen viikon aikana Nissinen lupasi lähettää sähköpostilla kuulumisia Kainuun Radiolle, joten lähetyksissämme ja nettisivuillamme seurataan opiskelijakaksikon elämää Kiinassa.

Lähteet: YLE Kainuu / Katja Oittinen