1. yle.fi
  2. Uutiset

Työnseisaus sotkee teatterien aikataulut

Kaislikossa suhisee -ensi-iltaa aikaistetaan Vaasan kaupunginteatterissa päivällä, ja myös Viirun ja Pesosen näytöstä siirretään ensi viikon lauantailta perjantaille. Myös Seinäjoen kaupunginteatterin ja Wasa Teaterin esitykset peruuntuvat.

työnseisaukset
Kaislikossa suhisee saa ensi-iltansa ensi viikolla - päivää aiottua aiemmin.Juha Kemppainen / YLE

Suomen Näyttelijäliitto on ilmoittanut toteuttavansa työnseisauksen vauhdittaakseen työehtosopimusneuvotteluja Suomen Teatterit ry:n ja Kunnallisen työmarkkinalaitoksen kanssa. Työnseisaus toteutetaan lauantaina 27.3.2010.

Työnseisauksen johdosta Vaasan kaupunginteatteri siirtää lauantaiksi 27.3. aiotun ensi-iltansa Kaislikossa suhisee päivää aikaisemmaksi. Uusi ensi-ilta-ajankohta on perjantai 26.3.2010 klo 18.00. Kyseisenä iltana piti olla näytelmän ennakkoesitys.

Myös pikkunäyttämön lauantain lastennäytöksen Viiru ja Pesonen esitys siirretään perjantaille.

Lippunsa kyseisiin esityksiin varanneille on varattu paikat perjantain 26.3. näytöksiin. Mikäli uusi esitysaika ei sovi asiakkaalle, liput voi vaihtaa kevään muihin esityksiin tai saada jo lunastetuista lipuista rahat takaisin.

Seinäjoella siirtoja myös perjantaille

Seinäjoen kaupunginteatterissa työnseisauspäivän kuusi esitystä ja Wasa Teaternin kolme esitystä on peruttu. Seinäjoella Ninotska-musikaalista ja lastennäytelmä Tärisevästä traktorista järjestetään lakkoa edeltävänä perjantaina ylimääräiset esitykset.

Lähteet: YLE Pohjanmaa

Lue seuraavaksi