1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Dubatut elokuvat

Antti L.J. Pääkkönen haluaa Hämähäkkimieheksi

Antti L.J. Pääkkönen tuli tunnetuksi Tenavatähti-kilpailun myötä 90-luvun alussa. Yhtäkkinen julkisuus hämmensi nuortamiestä, mutta lastenlaulukilpailu oli vasta alkusoittoa nyt jo miehen ikään tulleelle monilahjakkuudelle.

Dubatut elokuvat
Antti Pääkkösellä riittää energiaa moneen projektiin
YLE Pohjanmaa

Lakeuksilla Antti L.J. Pääkkönen on totuttu näkemään joko musisoimassa tai teatteritouhuissa. Lapualla käynnissä on kaksi teatteriprojektia, Kiviä taskussa ja Mies, joka ei osannut sanoa ei. Ensimmäisessä hän näyttelee ja jälkimmäistä hän ohjaa.

Teatterin tiukasta otteesta mies ehtii kuitenkin välillä myös Helsinkiin tekemään piirrettyjen jälkiäänityksiä, eli dubbauksia. Pääkkönen on antanut äänensä mm. Sid-laiskiaiselle, Hortonille ja Paavo Pesusienelle. Kevään mittaan on tulossa myös muutama dubbausohjaus.

Paavo Pesusieni Lapualla baarissa

Dubbaushomiin Antti päätyi vahingon kautta. Ensimmäinen keikka oli Disneyn elokuvaan Hercules. Seppo Hovi suositteli laulurooliin sopivaäänistä Pääkköstä, joka teki laulu- ja dialogitestin. Laulutesti ei innostanut, mutta Antti sai nuoren Herculeen roolin.

- Mun nimi vaan jäi listoille ja vuosien saatossa yhä enenevään tahtiin rupes tulemaan enemmän dubbauksia, jotka poiki lisää dubbauksia, Antti muistelee.

Tutuiksi tulleilla hahmoilla tulee kikkailtua myös arjen äänitysstudion ulkopuolella. Joskus baarissa joku saattaa tulla pyytämään soittoa tyttökaverille tietyn hahmon äänellä. Paavo Pesusienen nauru on erittäin pyydetty ja pidetty ääninäyte Pääkköseltä. Paavo kuuluu myös Sidin ohella Pääkkösen rakkaimpiin äänirooleihin. Unelmana on vielä tehdä Hämähäkkimiehen rooli.

Terapiana leffat ja karaoke

Pääkkönen hamstraa elokuvia ja rentoutuukin mielellään leffaa katsellen. Salaiseksi paheekseen Pääkkönen paljastaa karaoken laulamisen, jossa ehdoton bravuuri on Bohemina Rhapsody.

- Sen kun pääsee kerran kiskaisemaan raskaan työviikon päätteeksi, niin on semmonen olo, että nyt on päästetty höyryt pihalle, Antti naurahtaa.

Lähteet: YLE Pohjanmaa

Lue seuraavaksi