Lahden kaupunginteatterilla syksyllä viisi ensi-iltaa

Lemmenmusikaali Mustalaisleiri muuttaa taivaaseen on yksi Lahden kaupunginteatterin ensi syksyn uutuusnäytännöistä.

Tiina Brännären ohjaaman Mustalaisleiri muuttaa taivaaseen -musikaalin lisäksi ensi-illassa ovat syyskuussa lastensatu Kaislikossa suhisee, aikuisyleisölle tarkoitettu Täti ja minä sekä suomenkielisenä kantaesityksenä lokakuussa Ampiaiskesä. Lisäksi teatterin ohjelmistoon tulee Juhani-näyttämölle Populaarimusiikkia Vittulanjänkältä.

Kaislikossa suhisee on satu rohkeudesta ja ystävyydestä. Tarinassa piisaa huumoria ja hulvattomia hahmoja, hauskoja sattumuksia sekä viisaita ajatuksia. Klassikkosadun uustulkinnan ohjaa Olka Horila. Mustalaisleiri muuttaa taivaaseen on puolestaan väkevä lemmenballadi ja Tiina Brännaren ohjaus.

Täti ja minä tulvii mustaa huumoria ja mahdottomia tilanteita. Maarit Pyökäri ohjaa kanadalaisen pienoisnäytelmän vanhasta tädistä ja sisarenpojasta, jotka tapaavat vuosien jälkeen. Ampiaiskesässä sen sijaan vallitsee 60-luvun lapsuuden kesä, jossa idyllinen kesänvietto muuttuu painajaiseksi. Lokakuussa Juhani-näyttämöllä nähtävä Populäärimusiikkia Vittulanjänkältä on kertomus Matin ja Niilan lapsuudesta Ruotsin Tornionjokilaaksosta.

Kevään ensi-illoista myös jatkuvat Puhdistuksen sekä Säröjä-näytelmän esitykset.