1. yle.fi
  2. Uutiset

Veritas odottaa kevättä

Turun Veritas-stadionin viheriön kuntoutumista kevään sarjakauden alkuun vauhditetaan erityistoimin. Kentältä on poistettu tuhansia kuutioita lunta. Lisäksi kenttää on hiekoitettu, jotta nurmi lähtisi kasvuun säiden lämmettyä. Lisäksi pressuilla suojattua kenttää lämmitetään.

Veritas Stadion
Stadionin päältä poistettiin hiljattain talven aikana kertyneet lumimassat.YLE Turku / Kalle Talonen

Turun kaupungin liikuntapaikkapäällikön Markku Aaltosen mukaan stadionin käyttöönottoa runsaan kuukauden päästä joudutaan lykkäämään, mikäli kentän kunto tätä edellyttää.

- Kaikki mahdollinen on tehty ja tehdään, jotta kenttä on pelattavassa kunnossa, Aaltonen vakuuttaa.

Tällä hetkellä liikuntatoimistossa jännätään, miten yöpakkaset kehittyvät. Nurmen uskotaan lähtevän vahdikkaasti kasvuun, jos yöpakkaset hellittävät. Viime vuoden tilanteesta ei olla kovinkaan paljoa myöhässä, ja kuukauden aikana voi tapahtua paljon positiivista kentän suhteen.

- Teemme kentällä katselmuksen viikkoa ennen huhtikuun 19:ttä, jolloin sarjakausi Turussa alkaa. Mikäli kenttä ei vastoin toiveita ole pelattavassa kunnossa, niin uskoakseni Veikkausliigan alku pelataan Kupittaan keinonurmella. Ei ole järkevää pilata koko kesää, Aaltonen pohtii.

Turun kaupungin liikuntapalvelukeskuksen työnjohtaja Jukka Virtanen tutki toivorikkaana, miltä viheriön peittävän pressun alla näyttää.

- Osa kentästä tuntuu jo mukavan pehmeältä, paikoin on jäistä. Kun yöpakkaset hellittävät, voimme lisätä lämmitystä. Eiköhän tästä kunnon kenttä saada tänäkin keväänä, hän arvelee.

Kupittaan stadionin pelikunnossa pitäminen on erityisen vaikeaa, koska kentällä pelaa kaksi Veikkausliigajoukkuetta. TPS ja Inter pelaavat aikataulun mukaan toukokuun loppuun mennessä seitsemän peliä kun muilla paikkakunnilla selvitään 3-4 kotipelillä.

Viime keväänä lähes kaikki luonnonnurmella pelatuksi aiotut veikkausliigaottelut peruttiin ensi kierroksilta. Virtanen arvioi, että yleisökapasitettin takia ensimmäiset ottelut Turussakin tullaan tänä keväänä perumaan, mikäli sääolot eivät pelaamista salli. Tekonurmikentillä kun ei ole juuri katsomotilaa.

- Vappu sopisi meidän ilmastoon huomattavasti paremmin aloitusajankohdaksi, Jukka Virtanen toteaa.

Lähteet: YLE Turku

Lue seuraavaksi