1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Kuljetuskone teki hätälaskun jäälle Tallinnassa

Lentokone on tehnyt hätälaskun järvenjäälle Virossa Tallinnan lentokentän lähellä. Pelastuslaitoksen mukaan koneesta valuu polttoainetta Ülemistejärveen, josta otetaan suurin osa Tallinnan juomavedestä.

Ulkomaat

Pelastuslaitos kertoo, että tankkiauto ei aluksi vielä päässyt koneen luo tyhjentämään polttoainesäiliöitä, koska koneen ympärillä on niin paljon lunta.

Pelastusviranomaisten mukaan arviolta 1,5 tonnia polttoainetta oli valunut koneesta myöhäiseen iltapäivään mennessä. Koneen tankeissa oli noin kolme tonnia polttoainetta ja puolet siitä on valunut ulos.

Tallinnan vesilaitoksen mukaan uhka Tallinnan vesijohtovedelle ei ole lyhyellä aikavälillä suuri, koska puhtaan juomaveden varastot ovat riittävät. Tallinnan Vesi on jo tilannut kemikaaleja, joita tarvitaan öljyn saastuttaman veden puhdistukseen.

Postimees-lehden mukaan viranomaiset yrittävät nostaa koneen jäältä jo tänään torstaina.

Miehistöllä ei hätää

Hätäkeskus sai tiedon Ülemistejärven jäälle pudonneesta koneesta kymmenen jälkeen aamupäivällä. Kyseessä on Antonov 26 -kuljetuskone, jossa oli kuuden hengen miehistö.

Pelastuslaitoksen mukaan kaikki selvisivät onnettomuudesta vammoitta. Koneen 60-vuotias kapteeni kävi terveystarkastuksessa sairaalassa, mistä hän pääsi iltapäivällä.

Puolalaisen Exin-yhtiön omistama ja rahtiyhtiö DHL:n vuokraama lentokone oli matkalla Suomesta Tallinnaan, kun sen miehistö huomasi koneessa teknisiä ongelmia.

Kone yritti laskeutua Tallinnan lentokentälle, mutta päätyi läheisen järven jäälle. Ülemistejärvi sijaitsee Tallinnan lentokentän lähellä. Juomaveden oton takia järvi on suljettu eikä siinä saa esimerkiksi kalastaa.

Lähteet: BNS, YLE Uutiset

Lue seuraavaksi