Atrian hallintotalo valmis etuajassa

Atria-konsernin uusi, kahdeksankerroksinen hallintotalo valmistuu Seinäjoen Itikanmäelle suunniteltua ripeämmin. Rakennusliike Peab luovuttaa hallintotalon Atrialle toukokuun lopulla.

Kuva: YLE / Mari Latva-Karjanmaa

Kaupunki rakentaa kevään mittaan alueelle uuden kadun. Pihatyöt valmistuvat juhannukseen mennessä. Talo otetaan käyttöön kuitenkin vasta heinäkuussa. Atrialta kerrotaan, että muutto on keskitetty kesälomien aikaan. Hallintotaloon muuttaa Atrian hallintohenkilöstöä Itikanmäen tiloista ja Kapernaumin teollisuusalueelta.

Tilat 180:lle työntekijälle

Uudessa talossa toimivat jatkossa A-Tuottajien ja A-Rehun hallinto-, markkinointi- ja myyntiosastot sekä Atria Suomen puhelinmyyntiosasto. Taloon muuttaa myös Atria Suomen ja Atria-konsernin taloushallintoa.

Hallintotalo on mitoitettu peräti 180 työntekijälle. Rakennuksessa on erillinen osa ruokalalle ja ravintolalle. Atria Suomen toimitusjohtaja Juha Gröhn arvioi, että kahdeksankerroksisesta talosta puolitoista kerrosta vuokrataan Atrian ulkopuolisille toimijoille. Gröhn kertoo rakentamiskustannusten nousevan noin kymmenen miljoonaan euroon.

Viereen toinen samanlainen

Atrian hallintotalon rakentaminen on osa Peabin Itikanmäen kehittämissuunnitelmaa. Peab omistaa hallintotalon viereisen tontin, mille suunnitellaan niin ikään kahdeksankerroksista toimistotaloa. Asiakasneuvottelut ovat parhaillaan käynnissä.

Itikanmäen asemakaavan muutosprosessi on parhaillaan käynnissä. Seuraavaksi alueella käynnistynee asuntotuotanto. Itikanmäelle on määrä rakentua peräti 250 uutta asuntoa.