1. yle.fi
  2. Uutiset

3D-muumielokuvaan kiinnitettiin tähtinäyttelijöitä

Suomalaiseen, muumeista kertovaan 3D-elokuvaan on kiinnitetty useita, kansainvälisiä tähtinäyttelöitä. Tekijöiden mukaan Muumi ja punainen pyrstötähti -elokuva on herättänyt jo tuotantovaiheessaan laajaa, kansainvälistä kiinnostusta.

viihde
Muumi ja punainen pyrstötähti -animaatioelokuvan kohtaus. Muumipeikko ja Nipsu laivan kannella myrskyssä.
Oy Filmkompaniet Alpha Ab

Elokuvan äänirolitukseen on kiinnitetty muun muassa Goog Will Hunting -elokuvasta tunnettu Stellan Skarsgård, True Blood -sarjan tähti Alexander Skarsgård sekä Fargo-elokuvassa näytellyt Peter Stormare.

Muumi ja punainen pyrstötähti -elokuvan tunnuslaulun säveltää ja esittää islantilaismuusikko Björk.

Elokuva pohjautuu Tove Janssonin taiteellisesti johtamaan animaatiomateriaaliin. Kyseessä on suomalaisittain merkittävä elokuvaproduktio, joka on herättänyt runsaasti kansainvälistä kiinnostusta.

Elokuvan tuottaja Tom Carpelan kertoo, että 3D-animaatioelokuva on myyty jo useaan ja maahan ja se saanee teatterilevityksen myös sellaisissa maissa, joissa suomalaiselokuvia nähdään vain harvoin. Carpelan ei kuitenkaan vielä tarkenna, mistä maista on kyse.

- Suomalaisittain tämä tulee varmastikin olevaan merkkitapaus vientielokuvana, kiinnostus on ollut sen verran suurta, Carpelan sanoo.

Elokuva valmistuu huhtikuun lopussa ja saa ensi-iltansa Cannes'n elokuvafestivaaleilla toukokuussa.

Lähteet: YLE Uutiset

Lue seuraavaksi