Posti- ja telelaitoksen entinen pääjohtaja Pekka Tarjanne on kuollut

Posti- ja telelaitoksen entinen pääjohtaja ja entinen ministeri Pekka Tarjanne on kuollut. Tarjanne (72) menehtyi sairauskohtaukseen hiihtolomaviikolla.

talous
Pekka Tarjanne Posti- ja telelaitoksen ylijohtajana. Kuva vuodelta 1980.
Kalle Kultala

Pekka Tarjanne nimitettiin silloisen Posti- ja lennätinlaitoksen pääjohtajaksi vuonna 1977. Laitoksen nimi muutettiin Posti- ja telelaitokseksi vuonna 1981. Laitoksen pääjohtajakauden jälkeen Tarjanne siirtyi Kansainvälisen teleliiton, ITU:n, pääsihteeriksi vuosiksi 1989-1999.

Eduskunnassa Tarjanne oli vuosina 1970-1977. Lisäksi hän oli liikenneministeri Kalevi Sorsan (sd.) hallituksessa vuosina 1972-1975. Tarjanne oli Liberaalisen kansanpuolueen edustaja. Puolueen puheenjohtaja hän oli vuosina 1968-1978.

Kansanedustajuuden lisäksi Pekka Tarjanne oli presidentin valitsijamies vuonna 1978. Sen lisäksi hän oli Espoon ja Helsingin kaupunginvaltuustojen jäsen.

Koulutukseltaan Pekka Tarjanne oli tekniikan tohtori. Hän oli muun muassa professorina Oulun yliopistossa ja Helsingin yliopistossa.

Lisäksi hänellä oli useita luottamustehtäviä eri yritysten johdossa. Hän myös julkaisi useita teoksia teoreettisen ydin- ja alkeishiukkasfysiikan ja tietoliikenteen alalta.

Lähteet: YLE Uutiset

Uusimmat uutiset puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus