1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kulttuuri

Tikkasen Eero sai Sarjakuva-Finlandian

Petteri Tikkasen piirtämä Eero on saanut tämän vuoden Sarjakuva-Finlandia -palkinnon. 5 000 euron palkinto jaettiin Tampere Kuplii -sarjakuvafestivaaleilla.

Kulttuuri
Petteri Tikkanen ja Matti Rönkä
Sarjakuva-Finlandian saaja Petteri Tikkanen ja valitsija Matti Rönkä.YLE / Petri Aaltonen

Nelihenkinen valintalautakunta valitsi 56 sarjakuvaehdokkaan joukosta 10 finalistia. Finalisteista voittajan valitsi tänä vuonna uutisankkuri ja kirjailija Matti Rönkä.

Röngän mukaan Tikkasen teos Eero on yksinkertainen mutta koskettava kasvutarina.

- Tarinan kuvakerronta on huoliteltua ja tyylikästä, vähäisillä yksityiskohdilla on aina tarkoitus, Rönkä toteaa.

Sarjakuva-Finlandia-palkinto myönnetään kotimaiselle tekijälle yksin tai yhdessä toisen osapuolen kanssa tekemästä ansiokkaasta sarjakuva-albumista. Palkintosumma on 5 000 euron suuruinen.

Kaksinkertainen Kemin voittaja

Petteri Tikkanen on Iisalmesta kotoisin oleva sarjakuvataiteilija. Hän on koulutukseltaan taiteen maisteri.

Tikkanen pääsi suomalaisen sarjakuvan historiaan voittamalla Kemin sarjakuvakilpailun kaksi kertaa peräkkäin vuosina 1997 ja 1998. Like on julkaissut Tikkaselta neljä sarjakuva-albumia: Kanerva – lapsellisia kertomuksia, Kanerva ja yks juttu, Kanerva ja kirottu lokki sekä Eero. Lisäksi Like on julkaissut Tikkasen luonnospäiväkirjan De Mocambique portagem normal.

Suurelle yleisölle Tikkanen on tullut tutuksi City-lehden Walter de Campin Sisäpiiri-palstalta. Hän myös toimittaa Patto-omakustannelehteä.

Lähteet: YLE Uutiset