Viestintävirasto: Digitan hinnoittelu lainmukaista

Viestintävirasto on antanut uuden päätöksen verkko-operaattori Digitan digitaalisten televisiolähetyspalveluiden hinnoittelusta. Viestintäviraston mukaan Digitan hinnoittelu on vuonna 2008 ollut viestintämarkkinalain mukaista ja täyttänyt yhtiölle asetetut velvoitteet.

Kotimaa

Viestintäviraston mukaan myös hinnoittelu on perustunut palvelun tuottamisesta aiheutuneisiin kustannuksiin.

Korkein hallinto-oikeus palautti Digitan digitaalisten tv-lähetysten palveluhinnoittelua koskevan asian Viestintäviraston uudelleen käsiteltäväksi viime vuoden lopulla. KHO vaati joulukuussa Viestintävirastolta yksityiskohtaisempaa selvitystä Digitan digitaalisten lähetysten kustannusperusteista.

YLE aikoo valittaa Viestintäviraston uudesta päätöksestä Korkeimpaan hallinto-oikeuteen.

- Käärepaperit muuttuivat, mutta sisältö on täsmälleen sama kuin aikaisemmin. On ihan itsestään selvää, että myös tästä päätöksestä valitetaan nyt eteenpäin, sanoi YLEn toimitusjohtaja Jungner YLEn Aamu-tv:n haastattelussa.

Jungner sanoo ihmettelevänsä miksi Viestintävirasto näkee niin paljon vaivaa pitääkseen ylihinnoittelua voimassa.

- Jos katsoo vaikka Ruotsia, niin siellä hinnat ovat noin puolet, vertaa Jungner.

Suomalaiset televisiokanavat valittivat aiemmin korkeimpaan hallinto-oikeuteen jakeluyhtiö Digitan hinnoista, joita kanavat pitävät liian suurina. Digitalla on monopoliasema Suomen valtakunnallisessa lähetysverkossa.

Esimerkiksi YLE maksaa Digitalle tv- ja radiokanavajakelusta ja muista palveluista yli 30 miljoonaa euroa vuodessa.

Digita katsoo YLEn esittävän televisiopalveluiden hinnoittelusta karkeasti virheellistä tietoa. Digita sanoo Yleisradion maksavan tv-jakelusta alle 18 miljoonaa euroa vuodessa.

- Vaikka tähän lisätään YLEn radiopalvelut ja muut palvelut, joita Digita Yleisradiolle toimittaa, kokonaisuus juuri ylittää 30 miljoonaa euroa, muttei silloinkaan ole Yleisradion esittämissä lukemissa, Digita sanoo tiedotteessaan.

Lähteet: YLE Uutiset