1. yle.fi
  2. Uutiset

Sun Volley mitalipeleihin

Oululainen Sun Volley teki historiaa pinnistämällä ensimmäisenä paikkakunnalta lentopallon välieriin. Joukkue voitti Liiga-Riennon sunnuntaina 3-0. Hakkuri Marko Ahon akillesvamma pitää miehen katsomossa loppukauden.

Sun Volley

Runkosarjan voittaja Sun Volley toipui Joensuussa perjantaina kokemistaan shokeistaan upeasti. Hakkuri Marko Ahon menettäminen loppukaudeksi ja Liiga-Riennon ottelusarjan kavennus oli unohdettu, kun Sun Volley löi Liiga-Riennon sunnuntaina 3-0 (25-11, 25-19, 25-11).

Näin oululalaiset etenivät Miesten Lentisliigassa ensi lauantaina alkaviin välieriin voitoin 4-1. Vastaan välierissä tulee Isku-Volley tai Loimu.

- Viime pelin katastrofin jälkeen tämä oli hyvä tason nosto meiltä. Eilen treeneissä aisti, että tänään tulee hyvä peli. Meidän paras peli tässä sarjassa. Ensi viikolla treenataan lujaa, Sun Volleyn Sami Kurttila totesi.

Anssi Hakala nousi suurimman sankarin rooliin kannettuaan päävastuun hyökkäyspäässä hienoilla tehoilla (18/+16, hyök 15/27, 56%). Myös vastaanotossa kapteeni-Hakala oli joukkueen selkäranka. Janne Kangaskokko (9/+5) pelasi hakkurina ja hyvin kulki myös keskellä Antti Malisella (9/+8) Eemi Tervaportin passatessa.

- Sun Volley pelasi vain yhden huonon pelin tässä sarjassa ja sen me voitimme. Meidän vastaanotto on ollut heikohkoa koko kauden ajan, tiivisti Urmas Tali.

Isku Volley eteni välieriin

Tampereen Isku-Volley eteni lentopallon välieriin lyömällä Sastamalassa VaLePan 3-1 (25-18, 18-25, 25-21, 25-13).

Tampereen Isku-Volley otti neljä perättäistä voittoa tappiollisen avauspelin jälkeen puolivälieräsarjassaan Vammalan Lentopalloa vastaan edeten välieriin. Välieräpaikka on tamperelaisille jo kymmenes perättäinen.

Lähteet: YLE Urheilu

Lue seuraavaksi