Blancco perustaa tytäryhtiön Japaniin

Joensuulainen tiedonhävitykseen erikoistunut Blancco perustaa tytäryhtiön Japaniin. Blanccon myynti kasvoi Japanin markkinoilla viime vuonna yli 50 prosenttia.

Blancco Group
Tietokoneen näppäimistö.
YLE / Uutisgrafiikka

Huhtikuun ensimmäisenä päivänä aloittavaan toimistoon tulee kuusi työntekijää ja näin ollen siitä tulee Blanccon henkilöstömäärältään suurin aluetoimisto.

Blanccolla on ollut Japanissa omat myyjät jo 2000-luvun alusta lähtien, mutta toimitusjohtaja Kim Väisänen uskoo aluetoimiston kasvattavan myyntiä entisestään.

- Japanilaisten mentaliteetti on samanlainen kuin suomalaisten eli hyvin turvallisuushakuinen. He pitävät korkeatasoista tietoturvaa arvossaan, Väisänen sanoo.

Tietoturvalle on taantumassa tarvetta

Maailmanlaajuisesti yhtiön liikevaihto kasvoi viime vuonna noin kolmanneksen. Toimitusjohtaja Kim Väisäsen mukaan talouden taantuma on kasvattanut yhtiön palvelujen kysyntää. Käytetyt tietokoneet käyvät taantumassa hyvin kaupaksi, mikä puolestaan lisää tietoturvan tarvetta. Yhtiön on tarkoitus perustaa tämän ja ensi vuoden aikana aluetoimistot myös Espanjaan ja Italiaan.

Blancco on pystynyt palkkaamaan taloustaantuman aikana myös lisää henkilöstöä. Pääkonttorille Joensuuhun on palkattu tänä vuonna kaksi uutta työntekijää.

Nato kuuluu asiakaskuntaan

Blancco työllistää noin 70 ihmistä, joista 35 työskentelee yhtiön pääkonttorissa Joensuussa. Yhtiöllä on toimistoja eri puolilla maailmaa, muun muassa Saksassa, Ranskassa, Yhdysvalloissa ja Australiassa.

Blanccon asiakkaisiin kuuluvat muun muassa Nato, Euroopan unioni ja Euroopan komissio sekä lukuisat pankit ja vakuutusyhtiöt.

Lähteet: YLE Pohjois-Karjala