Kuorosodan voitto Joensuuhun

Joensuu on voittanut Kuorosodan. Nelosen Kuorosota-finaalissa Ilkka Alangon johtama kuoro voitti yleisöäänestyksessä Kuopion, Marco Hietalan johtaman kuoron.

Yle Uutisten artikkeliarkisto
Joensuun kuorolaisia laulaa harjoituksissa.
YLE / Riikka Heikkilä

Molemmat kuorot esittivät finaalissa kolme kappaletta. Joensuun kuoron kappaleet olivat Apulannan Hiekka, Coldplayn Viva La Vida ja Shakalaka Baby musikaalista Bombay Dreams.

Kuorosodan voittaja sai palkinnokseen 40 000 euroa valitsemalleen hyväntekeväisyyskohteelle. Joensuun kuoro lahjoittaa rahat Pohjois-Karjalan keskussairaalan nuorisopsykiatrian klinikalle. Rahoilla palkataan vuodeksi kenttätyötä tekevä sairaanhoitaja.

- Voitto oli iso yllätys, sillä Kuopio oli alusta asti ennakkosuosikki. Mutta sieltä sitä sitten tultiin puskan takaa, iloitsee kuorolainen Johanna Koukkunen Joensuusta.

Koukkunen näkee Joensuun kuoron voitolle monta syytä.

- Ensinnäkin Ilkkahan (Alanko) oli mahtava vetäjä ja hän johti kuoroa tyylillä, omana itsenään. Tapio (Kukkula) toimi hienosti apuna. He valitsivat hyvät kappaleet. Meillä oli vielä tosi hyvä henki kuorossa. Olimme mukana karjalaisella ilolla ja sydämellä. Voi sanoa, että ilo voitti synkkyyden, sanoo Johanna.

Joensuun voitokas kuoro esiintyy maanantaina Ilosaaressa kello 18.30.

Lähteet: YLE Pohjois-Karjala