1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

SuomiTV lähetti ensimmäiset uutisensa

SuomiTV lähetti ensimmäiset uutisensa maanantaina iltakuudelta. Perhearvoilla mainostava kanava on kertonut pyrkivänsä välttämään väkivaltaisia kuvia myös uutisissaan.

Kuva: YLE

SuomiTV lähettää arki-iltaisin kolmet uutiset. Kello 18 lähetys kestää viisi minuuttia, kello 19 lähetys minuutin ja iltakahdeksan uutiset 10 minuuttia. Viimeisen lähetyksen jälkeen tulevat ilmatieteen laitoksen säätiedot. Lauantaina kanava tarjoaa viihdeuutiset ja sunnuntaina uutisviikko-katsauksen.

- Uutislähetyksissä pyritään välttämään väkivaltaisia ja ahdistavia uutiskuvia, kirjoittaa SuomiTV:n uutisista vastaava päätoimittaja Tomi Lindblom tiedotteessaan.

Hänen mukaansa SuomiTV:n tavoitteena on myös luoda uusi, yhteisöllisempi ote uutistuotantoon ja hyödyntää katsojien lähettämää materiaalia.

SuomiTV on uusi kaupallinen tv-kanava, joka aloitti ohjelmalähetyksensä joulukuussa 2009. Kanavan taustalla on Family Media Group -yhtiö, jonka omistavat kanadalainen media-alan rahoitusyhtiö Ontario Inc. sekä suomalaiset pienosakkaat.