Ammattinyrkkeilyilta vetää ennätysyleisön

Perjantaina Helsingin Kisahallissa järjestettävä ammattilaisnyrkkeilytapahtuma on myyty muutamaa seisomapaikkaa vaille loppuun. Järjestäjien mukaan vastaavaa yleisöryntäystä ei ole nähty kuin joissakin Amin Asikaisen otteluissa.

ammattilaisnyrkkeily

Tapahtuman ykkösvetonaula on järjestäjien mukaan porvoolaisen Robert Heleniuksen ja nigerialaisen Ghenga Oloukunian ottelu. Ammattinyrkkeilyn maailmanmestaruudesta haaveileva Helenius on tällä hetkellä Helenius on raskaansarjan Euroopan listan sijalla 16. Hän on voittanut kaikki ammattilaisottelunsa.

Illan ohjelmaan kuuluu myös Suomen menestyneimmän naisnyrkkeilijän, Eva Wahlströmin ensimmäinen ammattilaisottelu. Wahlström kohtaa kehässä romanialaisen Irina Boldean.

Tapahtumaorganisaation mukaan kiinnostus iltaa kohtaan on ollut omaa luokkaansa. Esimerkiksi viime vuonna parhaiten vetäneeseen ammattilaisiltaan myytiin hieman yli tuhat lippua, kun perjantain iltaan lippuja on myyty runsaat 2 000. Viime vuosina ainoastaan Amin Asikaisen tähdittämät nyrkkeilytapahtumat ovat saavuttaneet yli 9 000 ihmisen yleisöjä.

Lähteet: YLE Helsinki