Utön vesiosuuskunnalle takapakkia

Länsi-Turunmaan kaupunki ei lämpene Utön vesiosuuskunnan toiveille, joissa esitetään, että kaupunki maksaisi Utön saaren vesi-ja viemärilaitteistojen vero-ja korjauskuluja kahdenkymmenenviidentuhannen euron arvosta.

Utö
Utön majakka
Utön majakkaYLE

Korppoon kunta ja Senaattikiinteistöt sopivat vuonna 2006, että Senaatti-kiinteistöt luovuttaa kunnalle ja perustettavalle vesiosuuskunnalle saarella olevat vesi-ja viemärilaitteet.

Sopimuksessa todetaan, että Senaatti-kiinteistöt luovuttaa saarella sijaitsevat vesi- ja viemärilaitteistot Korppoon kunnalle. Nämä siirtyvät edelleen perustettavalle vesiosuuskunnalle. Samalla sovittiin, että osapuolet vastaavat omistusaikanaan syntyvistä kuluista.

Länsi-Turunmaan ympäristölautakunta torjunee keskiviikon kokouksessaan Utön vesiosuuskunnan pyynnön. Lautakunnan mielestä anotut korjauskulut eivät ole syntyneet sinä aikana, kun Länsi Turunmaa omisti korjatut laitteistot. Lautakunta huomauttaa, että kaupunki korjasi viime vuonna kymmenillä tuhansilla Utön vesihuoltolaitteita, vuoden 2006 sopimuksen perusteella.

Lähteet: YLE Turku