1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Hurrikaani-Loimaa

Tiikerit hyökkää liigapaikan kimppuun

Lentopallon ykkössarjassa hyvän kauden pelannut Kokkolan Tiikerit aloittaa keskiviikkoiltana liigakarsintasarjan Loimaan Hurrikaania vastaan. Ensi kauden liigapaikka irtoaa kolmella voitolla.

Kuva: YLE / Anssi Leppänen

Tiikeriryhmän lataus on hyvä, vakuuttaa valmentaja Matti Försti. Hänen mukaansa kokkolalaisryhmän kannalta on tärkeää saada vastaanottopeli toimimaan.

- Ensimmäinen asia on saada vastaanotto kuntoon. Toisaalta oma syöttö pitää saada riittävän pahaksi, jotta saamme hajotettua loimaalaisten vastaanottoa. Sitä kautta pystymme rakentamaan omaa torjuntaa.

Liigapaikan saavuttamiseksi Tiikereiden on onnistuttava omassa pelissään, sillä Loimaan Hurrikaani on karsintaan joutumisesta huolimatta huippuryhmä.

- Vastassa on kova joukkue. Hurrikaanilla oli tavoitteena päästä liigassa kuuden parhaan joukkoon ja jopa mitalipeleihin, mutta kausi ei mennyt heiltä odotusten mukaisesti. Joukkueessa kova 203-senttinen jenkkihakkuri Mark Dusharme, hyvä makedonialainen yleispelaaja Atanas Milev sekä entinen maajoukkuepelaaja Toni Tuominen. Joukkue on ulottuva, hyvä torjumaan ja sillä on kova syöttö, arvioi Försti.

Ensimmäinen peli pelataan Loimnaalla. Ottelusarjan toinen kamppailu on vuorossa lauantaina (27.3.) Kokkolassa.

Avauspelin tulos ja tuoreet kommentit YLE Keski-Pohjanmaan sivulta illalla ottelun jälkeen sekä heti torstaiaamuna Radio Keski-Pohjanmaan lähetyksessä.