1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Pirkkala

Unkarilainen halpalentoyhtiö aloittaa lennot Tampere-Pirkkalasta

Toinen halpalentoyhtiö aloittaa liikenteen Tampere-Pirkkalassa kesäkuun puolivälissä. Ryanairin seuraksi tulee unkarilainen Wizz Air, joka lentää aluksi Gdanskiin Puolaan kaksi kertaa viikossa.

Kuva: YLE / Heidi Setälä

Matkustajamäärät eivät toistaiseksi kilpaile Ryanairin kanssa, mutta uusi päänavaus vauhdittaa Tampere-Pirkkalaan toivottua kakkosterminaalin laajennusta, arvioi Tampereen kauppakamarin toimitusjohtaja Tommi Rasila.

- Se on ratkaisevassa asemassa, koska meillä alkaa olla laajennuspäätös enemmän tai vähemmän tehtynä jo Ryanairinkin laajennuksen takia.

- Kyllä se on ehkä viimeinen niitti tähän keskusteluun. Kun Wizz Air tulee ensin yhdellä lennolla ja jatkossa niitä varmasti tulee lisää, niin kyllähän se tarkoittaa, että terminaali 2 tarvitsee lisää tiloja niin, että siellä kyetään samanaikaisesti operoimaan kahdella koneella, Rasila uskoo.

Valtio eli Finnavia on vastikään pyytänyt ely-keskukselta sekä Tampereelta ja Pirkkalalta kantaa siihen, voivatko nämä tukea laajennusta.

Wizz Airin lentää Tampereen ohella myös Turusta. Yhtiöllä matkusti viime vuonna yhteensä 7,8 miljoonaa matkustajaa Puolassa, Unkarissa, Bulgariassa, Romaniassa, Ukrainassa ja Tsekin tasavallassa.