1. yle.fi
  2. Uutiset

Tiikerit taipui taistelun jälkeen

Lentopalloliigakarsinnan ensimmäisessä ottelussa Kokkolan Tiikerit kärsi vieraskentällä tappion Loimaan Hurrikaanille erin 1-3. Tiikerit voitti avauserän numeroin 25-23, mutta liigaryhmä käänsi pelin edukseen voittamalla kolme seuraavaa erää.

Hurrikaani-Loimaa
YLE / Anssi Leppänen

Hurrikaani vei kolme viimeistä erää pistein 20-25, 23-25 ja 17-25.

Tappiosta huolimatta Tiikereiden valmentaja Matti Försti oli tyytyväinen omiensa esitykseen.

- Pojat kyllä taistelivat ja yrittivät rajusti. Pelissä nähtiin pitkiä palloja, mutta kolmas erä ratkaisi. Sitä johdettiin jo 22-19 ja 23-20, mutta hävittiin sitten harmittavasti. Tuomareita en syytä yhtään, mutta siinä tuli kyllä yksi selvä tuomarivirhe tilanteessa 23-23. Hurrikaanin jenkkivahvistus löi pallon selvästi leveäksi, mutta rajamies näytti pallon sisään ja se erä oli sitten siinä. Neljäs erä oli sitten pelkkä muodollisuus.

- Omassa joukkueessa on nyt ratkaisijan paikka tarjolla. Toivottavasti joku nousee muiden yläpuolelle ratkomaan pelejä. Ensimmäisessä pelissä meillä oli pikkuisen vastaanotossa epätarkkuutta ja helppojen pallojen toimittamisessa passarille sählättiin pikkuisen liikaa, arvioi Försti.

Tasainen taistelu liigajoukkueen kanssa antaa keltapaidoille uskoa ottelusarjan tuleviin peleihin.

- Uskon, että meillä on täydet mahdollisuudet voittoon. Sillä tavalla on kuitenkin hyvä mieli, että nyt tiedetään homman olevan itsestä kiinni. Vastustaja ei missään nimessä ole mitenkään ylitsepääsemätön. Saimme heidän jenkkihakkurinsa suhteellisen hyvin kuriin, vaikka hän paljon ratkaisupisteitä toki pätkikin.

Tiikereiden parhaana pelaajana palkittiin Pavel Kolar.

Liigakarsinnan seuraavat ottelut pelataan viikonloppuna: lauantaina Kokkolassa ja sunnuntaina Loimaalla. Liigapaikkaan tarvitaan kolme voittoa.

Lähteet: YLE Keski-Pohjanmaa / Petri Kuikka

Lue seuraavaksi