Näyttelijä Dennis Hopper kuolemansairaana

Näyttelijä Dennis Hopper on parantumattomasti sairas ja ei pysty enää läpikäymään syöpähoitoja. Hopper on sairastanut eturauhassyöpää.

viihde
Näyttelijä Dennis Hopper Cannesin filmifestivaaleilla vuonna 2008. Taustalla valokuvaajia.
Guillaume Horcajuelo/EPA

Dennis Hopperin, 73, terveydentilan vakavuus tuli ilmi, kun hänen asianajajansa ilmoitti kirjallisesti oikeudelle, miksi tämä ei kykene avioeron käsittelytilaisuuteen. Elokuvatähti haki eroa vaimostaan Victoriasta tammikuussa. Pari oli naimisissa 14 vuoden ajan.

Aikaisemmin Hopper oli toivonut, että kemoterapia olisi auttanut taudin nujertamisessa. Avioeroasianajajan oikeudelle toimittamista papereista käy ilmi, että näyttelijä painaa enää vain 45 kiloa, on erittäin heikko ja ei pysty puhumaan pitkään. Lausunnon antaneen lääkärin mukaan vaimon asianajajien kuulustelu veisi häneltä viimeisetkin voimat. Sen sijaan lääkäri on myöntänyt Hopperille luvan osallistua perjantaina tapahtumaan, jossa hän saa tähden Hollywoodin Walk of Famelle, sillä se olisi hyväksi hänen mielelleen.

Näyttelijä Dennis Hopper tunnetaan muun muassa rooleistaan elokuvissa Ilmestyskirja. Nyt, Easy Rider - matkalla ja Blue Velvet - ja sinisempi oli yö.

Lähteet: AP, YLE Uutiset