The Timesin verkkolehti muuttuu maksulliseksi

Britannian toiseksi suurin laatulehti The Times alkaa periä maksua internetissä tarjoamistaan uutisista. Times ja sen sunnuntaina ilmestyvä sisarjulkaisu Sunday Times lanseeraavat uudet maksulliset verkkosivunsa toukokuussa.

Ulkomaat

Sivuille pääsy maksaa yhden punnan eli noin 1,1 euroa päivässä, viikon lukuoikeus maksaa kaksi puntaa. Paperilehden tilaajat saavat verkkouutiset jatkossakin ilmaiseksi.

- Tämä on vasta alkua, sanoo lehtien omistajan News Corporationin Britannian-yksikön johtaja Rebekah Brooks. Yhtiö on ilmoittanut aikovansa muuttaa kaikki verkkolehtensä maksullisiksi. Britanniassa yhtiö omistaa myös The Sun -tabloidin.

The Times on ensimmäinen laajaa yleisöä tavoitteleva laatulehti, joka muuttaa verkkosisältönsä maksulliseksi. Talouslehdet Financial Times ja News Corporationin Wall Street Journal perivät maksua jo nyt.

Yhdysvaltalainen New York Times kokeili maksullisuutta, mutta palasi ilmaiseen sisältöön vähäisten kävijämäärien vuoksi. Nyt NYT on jälleen ilmoittanut ryhtyvänsä laskuttamaan verkkosisällöstä ensi vuodesta alkaen.

The Timesin paperilehden levikki on ollut muun lehdistön tavoin laskusuunnassa. Helmikuun mittauksessa levikki oli laskenut 17 prosenttia vuoden takaisesta noin 505 000 lehteen. Britannian suurin laatulehti oli The Daily Telegraph.

Lähteet: Reuters, AFP