Sibelius-museo sai rokkaavan lahjoituksen

Turun Sibelius-museo on saanut merkittävän Ruisrock-festivaalia koskevan lahjoituksen. Turun musiikkijuhlat on lahjoittanut museolle rocktapahtumaa koskevan arkisto- ja kuvamateriaalinsa.

Ruisrock
Ruisrock 2009.
Ruisrock 2009.Johanna Laine / Yle

Lahjoitus sisältää mm. valokuvia, filmimateriaalia sekä festivaaliin liittyviä oheistuotteita 40 vuoden ajalta. Sibelius-museo avaa Ruisrockia käsittelevän näyttelyn kesäkuun puolivälissä.

Turun Soitannollinen Seura perusti Ruisrock-festivaalin vuonna 1970 nimellä Turun rockfestivaali. Kyseessä oli Suomen ensimmäinen ja koko Euroopan toinen rockfestivaali. Sittemmin Ruisrock siirtyi Turun kaupungin vastuulle ja sitä sekä Turun musiikkijuhlia järjestämään perustettiin Turun musiikkijuhlasäätiö.

Vuodesta 2001 lähtien Ruisrockin järjestäjänä on ollut Vantaan festivaalit Oy.

Ruisrockin juhlavuoden kunniaksi Sibelius-museo kutsuu nyt myös kaikki Ruisrockin vanhat ja uudet kävijät kartuttamaan suomalaisen rockhistorian kannalta tärkeää kokoelmaa.

Museon arkisto ottaa vastaan valokuvia, festaripasseja, rannekkeita, t-paitoja, festarihattuja ym. Ruisrockiin liittyvää aineistoa. Materiaalia tullaan mahdollisesti käyttämään tulevassa näyttelyssä ja se on tarkoitus liittää museon kokoelmiin.

Turun musiikkijuhlien lahjoittama materiaali luetteloidaan ja järjestetään Sibelius-museon arkistoon, minkä jälkeen se on vapaasti käytettävissä tieteelliseen tutkimukseen.

Lähteet: YLE Turku