Hevosenliha kasvattaa suosiotaan

Kotimaisen hevosenlihan saatavuus paranee jatkuvasti. Suomalaista hevosenlihaa ei kuitenkaan ole vielä riittävästi tarjolla, vaikka sille riittäisi ostajia. Suomessa teurastetaan joka vuosi noin 4000 hevosta, joista vain tuhat päätyy elintarvikkeiksi.

hevosenliha
Hevosenlihaa leikataan teurastamossa.
Hevosenlihaa leikataan teurastamossa.Yle

Kotimaisen hevosenlihan suosio on kasvussa, mutta sen saatavuus ei vieläkään ole hyvä. Esimerkiksi Oulussa kaupoissa toivotaan, että kotimaista hevosenlihaa olisi enemmän tarjolla.

- Ostajia kyllä olisi, mutta sen saatavuus on vain todella huono. Selkeitä syitä siihen, miksi niin on, en osaa sanoa. Olisiko se sitten tuottajahinta mikä sen tekee, vai vaan se, että tarjonta on niin vähäistä, Oulun Stockmannin Herkun lihamestari Timo Pitkäranta pohtii.

Raviurheilun keskusjärjestö Hippos toteutti viime vuonna hankkeen, jolla tehostettiin hevosenlihan markkinoita. Kampanjalla on myös haluttu hälventää voimakasta suhtautumista hevosenlihaa kohtaan. Työtä kuitenkin riittää vielä runsaasti, sillä monelle kuluttajalle hevosenliha ei ole ensimmäinen vaihtoehto.

Lähteet: YLE Oulu