1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Rääkkylä

Kuunkuiskaajat esiintyy Kihaus Folkissa

Kihaus Folk on julkistanut ensi kesän ensimmäiset esiintyjänsä. Rääkkylässä esiintyvät Suomen Euroviisuedustaja Kuunkuiskaajat, TV2:n Karjalan kunnailla ohjelmasta tuttu joensuulainen rock´n roll ja rocabilly yhtye Rat Cats, sekä Kaustisella Kansantaiteenkeskuksessa päämajaansa pitävä Tallari. Lopullisesti ohjelma julkaistaan ensi kuussa.

Kuva: YLE

Kihaus Folk -kansanmusiikkitapahtumaan puhalletaan ensi kesäksi uutta henkeä. Heinäkuun puolivälin jälkeen Rääkkylässä järjestettävästä tapahtumasta on kehitetty selkeämpi ja tiiviimpii edellisvuosiin verrattuna.

Esiintymisalue on rajattu Rääkkylän koulukeskuksen alapuoliselle alueelle ja esiintymispaikoja on ainoastaan kolme. Lippuvaihtoehtoja on yksinkertaistettu, ja Kihaus Folk uusii muun muassa yhteistyösopimuksiaan yritysten kanssa. Virallinen kävijätavoite on noin kaksi tuhatta.

Kihaus Folkia luotsaamaan on palkattu ammattituottaja. Hän on hyvinkääläinen kultuurituottamisen ammattilainen Yrjö Koskinen. Kihaus Folk pysyttelee tulevana kesänä Rääkkylässä, toisin sanoen tapahtumaa ei järjestetä Joensuun Ilosaaressa.

Kihaus Folk järjestetään 9.-11. heinäkuuta Rääkkylässä.