1. yle.fi
  2. Uutiset

Poliisi tutkii ravintoloitsijan dyykkaamista

Ravintoloitsijan dyykkauspuuhat kaupan roskiksella tallentuivat videolle. Sekä videoinut että videoinnin kohde ovat tehneet asiasta rikosilmoituksen.

Kotimaan uutiset
Roskapussi.
YLE / Arja Lento

Pohjanmaan poliisi tutkii tapausta, jossa ravintoloitsija on ottanut ruokaa viereisen kaupan roskiksesta. Vaasalainen ravintoloitsija oli kaivanut ruokaa roskiksesta ja toinen ravintoloitsija on videoinut tapauksen. Videoinut epäili, että roskisruoka olisi päätynyt ravintolakäyttöön. Ravintolaan on kuitenkin tehty kaksi erillistä tarkastusta, eikä mitään huomautettavaa ole löytynyt.

Pohjanmaan poliisilaitokselta ylikomisario Kauko Harjula vahvistaa, että molemmat osapuolet sekä roskakoria tonkinut ravintoloitsija että tapahtuman videolle ikuistanut toinen ravintoloitsija ovat tehneet asiasta rikosilmoituksen.

Vaasan kaupungin ympäristöinsinööri Ulla Udd kertoo, että videossa henkilö selvästi kaivaa ruokaa roskiksesta. Uddin mukaan näytti siltä, että kyseessä ei ollut ensimmäinen kerta.

- Dyykkaajalla oli apuvälineitä, sanoo Udd.

Kaupungin ympäristöviranomaiset tekivät ravintolassa kaksi tarkastuskäyntiä, mutta mitään ei kuitenkaan löytynyt. Ravintoloitsijalle ei kerrottu käynnin syytä.

- Emme pystyneet todistamaan, että roskisruokaa olisi käytetty ravintolassa, sanoo ympäristöinsinööri Ulla Udd. Maaliskuussa kaupan roskiksiin laitettiin lukot.

Lähteet: YLE Pohjanmaa

Lue seuraavaksi