1. yle.fi
  2. Uutiset

Päiväkotilapset kastelevat pääsiäisruohoa pullot tyhjiksi

Kotkan Meripirtin päiväkodissa ensimmäiset rairuohot kylvettiin pari viikkoa ennen pääsiäistä. Viikko ennen h-hetkeä kasvustot ovat vielä muutaman sentin mittaisia.

pääsiäinen
YLE / Olli Törönen

Meripirtin päiväkodissa rairuohon kasvattaminen on innokasta puuhaa. Lapset kastelevat kasvustoa joka aamu, joskus jopa niin innokkaasti, että suihkupullo tyhjenee kokonaan.

-Tänään vesi piti tyhjentää, kun siemenet melkein lilluivat vedessä. Etteivät mätäne sentään, naurahtaa lastentarhanopettaja Heli Viinikainen.

Päiväkodissa on aiemmin kasvatettu pääsiäiseksi myös kauraa ja vehnää. Ne kasvavat Viinikaisen mukaan nopeammin ja ovat paksumpia kuin perinteinen rairuoho. Tänä vuonna lapset kylvivät pääsiäisruohot vanhaa varastoa hödyntäen.

-Löytyi monta pussia rairuohon siemeniä niin päätimme käyttää ne pois, lastentarhanopettaja Heli Viinikainen kertoo.

Pääsiäinen herättää iloisia riemunkiljahduksia Meripirtin päiväkodin 5-6-vuotiaissa lapsissa. Eniten lapset odottavat pääsiäisen mukanaan tuomia herkkuja.

-Silloin saa syödä paljon suklaamunia, joukosta muistutetaan.

Iloinen asenne sopii pääsiäisen viettoon. Meripirtin päiväkodissa paitsi kasvatetaan pääsiäisruohoa ja askarrellaan vitsoja, myös selvitetään pääsiäisen ydinsanomaa.

-Se on meille enimmäkseen kevään ja elämänalun juhla, selvittää Heli Viinikainen.

Lähteet: YLE Kymenlaakso / Mirjam Tahkokorpi

Lue seuraavaksi