Kreikka ja Suomi ovat Kemissä naapurimaita

Kemissä kuvataan viikonloppuna kreikkalais-suomalaisen tv-sarjan The Missing Route pilottijaksoa. Kreikkalaisen ja suomalaisen pojan ystävyydestä kertovassa tarinassa Kreikka ja Suomi ovat naapurimaita meren saaristossa olevan käytävän ansiosta.

viihde
Kreikkalaistähti Natalia Dragoumi joutuu kokeilemaan Kemissä pakkaskestävyyttään kesäisessä rooliasussa.YLE/Kyösti Vaara

The Missing Route on suomalaisittain ajateltuna Pertsa ja Kilu -henkinen seikkailu. Kreikkalainen ja suomalainen poika tapaavat toisensa sattumoisin saaristoon kätkeytyvän salaisen reitin kautta. Samalla he huomaavat, että tuo salainen reitti tekee Suomesta ja Kreikasta naapurimaita.

Kemissä kuvaukset alkoivat perjantaina iltapäivällä jäisellä Perämerellä, matkailujäänmurtaja Sammon kupeessa. Viikonvaihteen aikana kuvauksia tehdään kaupungin edustalla ja muun muassa Lumilinnassa. Kemissä filmattavissa osuuksissa nähdään muun muassa lapsinäyttelijät Aleksandros Dimos ja Pavlos Souflas sekä Kreikassa erittäin suosittu teatteri-, tv- ja elokuvatähti Natalia Dragoumi.

Meri-Lappi sopii kuvauspaikaksi hyvin

Sarjan käsikirjoittaja ja ohjaaja Taavi Vartia sanoo, että Meri-Lappi tarjoaa hyvät edellytykset tv- ja elokuvatuotannolle.

- Uskon, että ylipäätään Helsingin ulkopuoliset alueet sekä idässä että pohjoisessa ovat selvästi kasvavaa alan kehitysaluetta. Ammattitaitoa koulutetaan ja Luojan kiitos sitä myös jää niille alueille. Uskon, että Meri-Lapissa on oikein hyvät mahdollisuudet elokuva - ja TV-tuotannoissa. Tässä on myös Ruotsi lähellä, joten täällä on ehkä huomattavasti paremmatkin edellytykset pohjoismaiseen yhteistyöhön, Vartia sanoo.

Pohjoisesta The Missing Route -produktion pilottivaiheeseen osallistuvat muun muassa Filmikaari-hanke ja North Finland Film Comission. Parhaillaan neuvotellaan yhteistyöstä myös muiden Pohjois-Suomen toimijoiden kanssa.

Lähteet: YLE Perämeri