1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. uima-altaat

Peurungan tehopuhdistus alkaa huomenna

Kylpylä- ja kuntoutuslaitos Peurungan uima-allasosasto suljetaan huomenna puolilta päivän tehopuhdistuksen vuoksi. Allasosasto avataan yleisölle jälleen keskiviikkona. Lisäksi kaksi kuntosalia menee toistaiseksi käyttökieltoon.

Kuva: YLE Keski-Suomi / Niina Ryyppö

Kylpylän tehopuhdistus on Peurungan jo aiemmin itse sopima toimenpide. Kuntosalien sulkeminen on sen sijaan kunnan terveysviranomaisen määräämä toimenpide. Peurungasta löytyi terveysviranomaisen rutiinitarkastuksessa tammikuussa runsaasti puutteita tilojen rakenteissa ja hygieniassa. Laukaan kaavoitus- ja rakennuslautakunta puuttui Peurungan ongelmiin tällä viikolla.

Toimitusjohtaja Seppo Virta kertoo, että viat eivät tulleet yllätyksenä: yhtiössä tehtiin jo lokakuussa päätös tiensä päähän tulleen, niin sanotun kupolirakennuksen purkamisesta. Päätökset uudesta rakennuksesta tehdään toukokuussa.

Kilpailu kuntoutusbisneksessä on kireää, mutta toimitusjohtaja Virta uskoo Peurungan pärjäävän tulevaisuudessakin.

- Kilpailu on äärimmäisen kovaa. Tähän kuntoutuskenttään on tullut paljon lisää toimijoita sellaisista, jotka aiemmin ovat tehneet veteraanikuntoutusta. Kun asiakkaat ovat radikaalisti vähentyneet, tähän on tullut lisää kilpailua työikäisten lisää kilpailua kelakuntoutuksen myötä.

- Aiotaan pysyä kilpailussa mukana, meillä on sopimuksen voimassa: nämähän menevät julkisen kilpailutuksen kautta. Aiotaan olla keskeinen osaamiskeskus jatkossakin ja uskon, että meillä siihen löytyy osaamista ja kehittämisnäkökulmaa, sanoo toimitusjohtaja Virta.