Vaarallisia routavaurioita teillä

Kouvolan pyöräteillä on paljastunut vaarallisia routavaurioita. Päällysteissä on niin suuria repeämiä, että niihin mahtuu polkupyörän eturengas.

routa
YLE / Raine Martikainen

- Routavauriot ovat vaarallisia varsinkin pimeällä. Niitä paljastuu varmasti lisää viikonloppuna, kun sohjo sulaa pyöräteiltä, uskoo Kouvolan kaupungin katupäällikkö Erkki Immonen.

Vaurioiden korjaaminen alkaa ensi viikolla. Kouvolan alueella on noin 160 kilometriä pyöräteitä, joista vanhan Kouvolan alueella noin sata.

Routavahinkoja on paljastunut myös Kotkassa. Kaupungin kunnossapidosta kerrotaan, että etenkin Sunilan tienoilla autoteillä on paljon muhkuroita.

- Vaurioita näkyy teillä, joilla niitä ei ole ollut koskaan aikaisemmin. Esimerkiksi Ahlströmintiellä, varoittaa katumestari Kimmo Sved.

Kelirikkomerkit pian teille

Kotkan ja Kouvolan alueilla sorateiden varsiin ilmestyvät kelirikkoa osoittavat liikennemerkit viimeistään ensi viikon alussa.

- Routa on nyt syvässä ja sen sulaminen voi kestää pitkälle kevääseen, arvioi Tiehallinnon Kymenlaakson aluevastaava Risto Hämäläinen.

Roudan sulaessa suuri osa päällysteiden repeytymistä menee kiinni itsestään, mutta tiehallinto myös paikkaa halkeamia.

Painorajoituksiin Kymenlaakson tiestöllä jouduttaneen turvautumaan vain vähän.

Lähteet: YLE Kymenlaakso