Nettiyleisö on montaa mieltä EU:n tulevaisuudesta

Euroopan unionin niin kutsuttuun viisaiden ryhmään kuuluva Nokian ja Shellin puheenjohtaja Jorma Ollila antaa murska-arvion Euroopan unionin tulevaisuudesta. Ontuva unioni uhkaa Ollilan mielestä jauhautua nappulaliigaan Yhdysvaltojen ja Kiinan loiston varjossa. Nettiyleisö kävi keskustelua Yhdysvalloista, EU:sta ja lasten roolista yhteiskunnan rakentamisessa.

Kotimaa

Nimimerkki Herätys pahvit arvostelee EU:ta.

"Ollila on aivan oikeassa. Katsokaa hyvät ihmiset asioita vähän pitemmällä tähtäimellä, missä maailman kolkassa on potentiaalia. EU häviää pelin tällä menolla säätämällä mitä ihmeellisimpiä päästo ym energiaveroja. Maailma on sen verran raaka paikka, ettei siellä tällaisille naiviudelle, mitä täällä harrastetaan, muuta kuin naureta."

Nimimerkki Rakenna hampurilainen ei pidä Yhdysvaltojen ylistämisestä.

"Koko Ollilan puheelta menee pohja pois, koska hän ylistää USA:ta. Eihän maalla ole muuta kuin sotakoneisto ja tajuttoman paljon velkaa. Kiinan ylistäminenkin on vähän outoa: Kiina myy halpoja tavaroitaan maailmalle, mutta kuka ostaa?"

Nimimerkki sese ei halua vähätellä lasten roolia.

"Ei kannata isotella omaa merkitystään. Lapsemme osaavat huolehtia asioistaan vähintään yhtä hyvin kuin vanhempansa. Pojasta polvi paranee. Ikääntyvän eläkeläisen ei pitäisi enää lisätä huonommuudentunnetta parhaillaan kovia kokevaan masentuneisuuteen taipuvaiseen kansaan."

Nimimerkki 1 € vähemmän kuin mikään tuo esiin "hyvät yritykset".

"Lapset ei meiltä kysele. He tekevät itse tulevaisuutensa. Hävetkööt nämä nykyiset johtajat. Maine ja joka tapauksessa historiaan. Oli huono tai hirveäkin. Ei tyhmä ole se joka pyytää, vaan se joka maksaa. Ainut keino on suosia sellaisia yrityksiä, jotka pitää huolen työntekijöistään ja maailmasta."

Nimimerkki pH odottaa päättäjien toimivan.

"Huh, maailmassa on vielä ihmisiä jotka katsovat asioita muidenkin kuin oman navan kautta. Nyt vaan päättäjien tarvitsisi kuunnella ja tehdä tarvittavat muutokset että pysytään mukana. Täällä EUssa on keskitytty liikaa idealismiin ja unohdettu todellisuus."

Lähteet: YLE Uutiset

Uusimmat uutiset puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus