Hyppää sisältöön

Musan Salama 50 vuotta

Myös jääkiekkoa pelannut seura syntyi Vähärauman Viestin jatkajaksi. Tulevaisuus aiotaan turvata vahvalla juniorityöllä.

Kuva: YLE / Tapio Termonen

Musan Salama perustettiin 10. huhtikuuta 1960. Länsi-Porin alueella oli vilkas rakennusbuumi ja Vähärauman Viesti lopetti jalkapallotoiminnan. Vähän aiemmin Porin Palloilijat ja Porin Kärpät olivat yhdistyneet Porin Karhuksi. Tuohon aikaan politiikka oli vahvasti urheilussa mukana ja Poriin haluttiin uusi TUL:n alainen seura.

- Kyllä politiikka urheiluun vieläkin vaikuttaa, mutta vähemmän kuin 60 - luvulla, sanoo Musan Salaman varapuheenjohtaja Tuija Kallio.

Kallio on itse ollut seuran toiminnassa 70 -luvulta lähtieni. Ensin pelaajana ja sen jälkeen monissa eri tehtävissä. Pienessä seurassa titteleillä ei ole merkitystä, joten seuran varapuheenjohtaja on tuttu näky niin harjan varresta kuin kioskin takaakin.

Viimeisten vuosien aikana Musan Salaman toimintaan on tullut kuitenkin ammattimaisempi ote. Seuralla on kourallinen palkattua henkilökuntaa. - Nyt seuraa johdetaan kuten mitä tahansa firmaa, sanoo toiminnanjohtaja Jouni Roukala.

Painopiste juniorityössä.

Musan Salama oli historiansa alkuaikoina myös jääkiekkoseura. Taloudelliset resurssit eivät kuitenkaan riittäneet ja toiminta päättyi noin 10 vuoden jälkeen. Sen jälkeen Musan Salama keskittyi jalkapalloon.

Leiritoiminnan seura aloitti 70 - luvun alkupuolella. Nyt Musan Salamalla on 529 jäsentä ja määrää aiotaan edelleen kasvattaa. - Meidän tarkoituksemme on näkyä aiempaa enemmän myös kouluissa ja päiväkodeissa, Tuija Kallio kertoo.

Seuran edustusjoukkue palaa nyt kakkossarjaa. - Tavoite on säilyttää paikka kakkosessa, sanoo edustusjoukkueen valmentaja Petri Toivonen.

Juhlavuosi näkyy monin tapahtumin

Musan Salaman juhlavuosi on koottu näyttelyksi Porin kaupunginkirjastoon. Näyttely on avoinna 10. huhtikuuta saakka. Tuona kyseisenä juhlapäivänä seuran 50 -vuotista taivalta juhlitaan myös Porin Eetunaukiolla ja Yliopistokeskuksessa. Lisäksi seura järjestää MuSa-Bailut.

Toukokuussa Musan Salama pelaa juhlaottelun ja lokakuussa on luvassa juhlavuoden karaoke.