1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. taiteelliset johtajat

LittFest tuo kirjallisuuden toreille

LittFestin uusi taiteellinen johtaja, kirjailija Monika Fagerholm haluaa tuoda uusia tuulia tapahtumaan. Ensi marraskuussa järjestettävässä tapahtumassa kuullaan esimerkiksi runonlausuntaa torilla.

taiteelliset johtajat
Monika FagerholmYLE / Mari Latva-Karjanmaa

Vaasa LittFest järjestetään tänä vuonna kymmenettä kertaa. Teemana on Tänk dig - Kuvittele - Imagine. Ajatuksena on käsitellä kysymyksiä ajasta ja tulevaisuudesta kirjallisuudessa ja taiteessa sekä yhteiskunnassa ja maailmassa.

Keskustelussa on muun muassa taiteen ja kirjallisuuden mahdollisuudet kuvitella tulevaisuutta. Tarkempi ohjelma ja LittFestiin osallistuvien kirjailijoiden nimet varmistuvat kevään aikana.

Kaksikielinen kirjallisuustapahtuma järjestetään Vaasassa 11. - 13. marraskuuta.

Vaihtuva taiteellinen johtaja tuo uusia ideoita

LittFestin uusi taiteellinen johtaja, kirjailija Monika Fagerholm pitää hyvänä sitä, että taiteellinen johtajuus vaihtuu aika ajoin.

- Yksi ajatus on ollut varmasti se, että jokainen taiteellinen johtaja antaa oman merkkinsä festivaaliin. Tuo uutta ja toisenlaista energiaa koko tapahtumalle, Fagerholm toteaa.

Fagerholm ei aio muuttaa tapahtuman toimivia konsepteja, mutta hänellä on myös uusia ideoita tapahtumaa varten. Hän haluaa viedä kirjallisuutta, runoja ja proosaa tavanomaisten kirjallisuuspaikkojen, kuten kirjastojen ja yliopistojen, ulkopuolelle.

- Ihmisvilinässä joku saattaa yhtäkkiä alkaa lausua runoa, kuvailee ideaansa Monika Fagerholm.

Lähteet: YLE Pohjanmaa / Mari Latva-Karjanmaa

Lue seuraavaksi