Talletussuojarahaston varat riittävät Sofia Pankin asiakkaille

Talletussuojarahastolla on riittävästi rahaa Sofia Pankin talletusten kattamiseen. Finanssivalvonta päättää 18. huhtikuuta mennessä, tarvitaanko rahastoa apuun.

talous

Talletussuojarahastosta kerrotaan, että sillä on tällä hetkellä varoja noin 630 miljoonaa euroa. Noin 5 000 Sofia Pankin talletusasiakkaalla on pankissa kiinni noin 150 miljoonaa euroa. Talletussuojarahasto korvaa talletuksia 50 000 euroon asti.

Jos tallettaja osoittaa, että saatava perustuu oman asunnon kaupasta saatuihin varoihin, ja että varat käytetään omaan käyttöön tulevan uuden asunnon ostamiseen, saatavat saa täysimääräisesti takaisin.

Talletussuojarahaston mukaan "asuntovarojen suoja edellyttää, että talletus on tehty kuusi kuukautta ennen Finanssivalvonnan päätöstä Talletussuojarahaston maksuvelvollisuudesta."

Rahastolla on kolme kuukautta aikaa maksaa talletukset asiakkaille sen jälkeen kun Finanssivalvonta on päättänyt Tallennussuojarahaston tarpeesta. Rahasto pyrkii kuitenkin maksamaan talletukset mahdollisimman pian.

Sofia Pankin asiakkaiden ei tarvitse olla yhteydessä Talletussuojarahastoon saadakseen rahansa takaisin. Talletussuojarahasto saa tiedot talletuksien määrästä ja tallettajien yhteystiedoista suoraan Sofia Pankilta.

Samassa yhteydessä Sofia Pankin asiakkaat saavat Talletussuojarahastolta kirjeen, jossa annetaan toimintaohjeet.

Lähteet: YLE Uutiset