Raamatullista äänidraamaa syntetisaattorilla

Pääsiäisen aikoihin seurakuntien työntekijöillä riittää kiirettä – niin myös kanttorilla. Jokavuotisia teemoja pyritään lähestymään myös normaalista poikkeavilla keinoilla.

syntetisaattori
Krusifiksi Kalvolan kirkossa
Krusifiksi Kalvolan kirkossa.YLE / Sari Törmikoski

Pietarsaaressa seurakuntakodilla on koko hiljaisen viikon ajan menossa pääsiäisvaellus, joka alkoi Palmusunnuntain sanajumalanpalveluksella. Keskiviikkona on luvassa Raamatun teksteihin perustuva äänidraama. Se toteutetaan lausuen ja syntetisaattorilla.

Pietarsaaren suomalaisen seurakunnan kanttori Harri Mölsä halusi tarjota seurakuntalaisille yhden iltatilaisuuden, jossa käytössä olisi modernimpia keinoja. Syntetisaattoriin päädyttiin sen takia, että se on Mölsälle tuttu instrumentti kevyemmän musiikin puolelta. Myös seurakunnassa erilaiseen soittimeen suhtauduttiin myönteisesti.

- Äänidraamassa syntetisaattorilla luodaan äänimaisemia. Siinä ohessa on resitatiivilaulua ja Raamatun tekstiä puhuen. Muitakin äänitehosteita on mukana. Studiossa on tehty yleisökohtauksia puhuen, laulaen ja huutaen. Teemana on Jeesuksen tuomitseminen. Se on hyvin draamallinen aihe, sanoo Harri Mölsä.

Keskiviikon äänidraamassa tekstit lausuu seurakunnan nuorisotyöntekijä Taina Niinimäki ja pappina toimii kappalainen Katri Vuojus.

Lähteet: YLE Keski-Pohjanmaa