1. yle.fi
  2. Uutiset

Mämmi muotoutuu vaikka sämpylöiksi tai jäädykkeeksi

Mämmi on suomalainen perinneruoka, joka jakaaa mielipiteitä voimakkaasti. Toiset pitävät sitä herkkuna ja toiset inhoavat sen makua.

mämmi
Mämmiä
Mämmin valmistuksessa on käytetty vettä, ruisjauhoja, maltaita sekä siirappia.YLE / Kirsi Partanen

Mämmi valmistetaan vedestä ,ruisjauhoista, maltaista ja siirapista. Se tarjoillaan useimmiten kylmänä kerman ja sokerin kera, mutta muitakin vaihtoehtoja on. Kotitalousopettaja Virpi Ikosen mielestä mämmi on parasta nauttia maidon kanssa.

- Mämmin oma maku pääsee silloin paremmin esille, hän toteaa.

Ikonen on tutkinut reseptiarkistoja ja löytänyt mämmille useita mielenkiintoisia käyttötarkoituksia. Esimerkkeinä hän mainitsee mämmisämpylät, mämmijäädykkeen sekä mämmiletut.

- Löysin myös mämmitiramisun reseptin, mutta siinä on niin paljon tavaraa, että mämmistä ei ole siinä enää tietoakaan, Ikonen sanoo.

Lähteet: YLE Kymenlaakso

Lue seuraavaksi