1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Kunnat haluavat lisätä Facebookin käyttöä

Esimerkiksi Imatran ja Lappeenrannan kaupungit pohtivat sosiaalisen median uusia käyttömahdollisuuksia, mutta samalla ne joutuvat ottamaan kantaa henkilöstöresurssien riittävyyteen. Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirikin kumosi Facebook-kieltonsa.

Kotimaan uutiset
YLE Etelä-Karjala

Etelä-Karjalan kunnat harkitsevat sosiaalisen median hyötykäytön lisäämistä.

Esimerkiksi Imatralla ja Lappeenrannassa Facebook on tällä hetkellä lähinnä nuorisotoimen käytössä. Lisäksi muun muassa Lappeenrannan matkailu ja Imatran teatteri hyödyntävät sosiaalista mediaa markkinointikanavana.

Kaupungit pohtivat sosiaalisen median uusia käyttömahdollisuuksia, mutta samalla ne joutuvat ottamaan kantaa henkilöstöresurssien riittävyyteen.

Lappeenrannan viestintäjohtaja Alina Kujansivu katsoo, että sosiaaliseen mediaan osallistuminen edellyttää henkilöstösatsauksia.

- Siellä pitää olla oikeasti läsnä eikä vain nimellisesti. Se on tietysti yksi kysymys, joka vaikuttaa myös siihen, miten paljon me voimme sosiaalista mediaa ryhtyä käyttämään.

Facebook Eksoten yhdeksi rekrytointikanavaksi

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri (Eksote) tulee käyttämään Facebookia yhtenä rekrytointikanavanaan. Eksotessa on päätetty, että esittäytymistä Facebookissa voidaan ryhtyä valmistelemaan.

- Tarkoituksena on olla esillä informatiivisesti, kiinnostavasti ja mahdollisesti myös hauskasti. Uskomme, että tätä kautta Eksoten näkyvyys paranee meille rekrytoinnin kannalta tärkeissä kohderyhmissä, henkilöstöjohtaja Keijo Siiskonen toteaa.

Facebook-kielto kumottiin

Syksyllä Eksotessa päätettiin kieltää Facebookin käyttö työaikana, mutta koska juuri rekrytoinnissa se koettiin mielekkääksi välineeksi, päätöstä muutettiin.

- Eksotessa, kuten muissakin työpaikoissa, työnantajan tarjoamat työvälineet, kuten tietoliikenneyhteydet on tarkoitettu lähtökohtaisesti työtehtävien hoitamista varten. Eksote luottaa siihen, että henkilöstö osaa toimia vastuullisesti, Siiskonen toteaa.

Lähteet: YLE Etelä-Karjala

Lue seuraavaksi