1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Otavan Kirjasäätiö jakoi 250 000 euroa palkinto- ja apurahoja

Kaarina Helakisa -kirjallisuuspalkinto myönnettiin lasten- ja nuortenkirjailija Eppu Nuotiolle. Erkki Reenpää -palkinnon sai suomentaja Markku Päkkilä.

Päkkilä palkittiin ansiokkaasta suomentajan työstään. Hän on suomentanut muun muassa englanninkielistä nykykaunokirjallisuutta, amerikkalaisen kirjallisuuden moderneja klassikoita ja vaativia tietoteoksia.

Palkinnon perusteluissa todetaan, että kerta toisensa jälkeen Päkkilä on poikkeuksellisella vivahteiden tajullaan ja kielellisellä notkeudellaan tavoittanut ja kyennyt välittämään kirjan sielun ja ytimen nautittavalle suomen kielelle.

Nuotio puolestaan on tehnyt yli 30 lapsille ja nuorille suunnattua teosta, muun muassa kuvakirjoja, lastenrunoja ja nuortenkirjoja, joista huokuvat muun muassa lämminhenkisyys, riemu ja välittäminen.

Sekä Kaarina Helakisa että Erkki Reenpää -palkinnon arvo on 5 000 euroa.

Otavan Kirjasäätiö jakoi palkintojen lisäksi lähes 240 000 euroa apurahoina kirjallista toimintaa varten muun muassa kaunokirjailijoille, lasten- ja nuortenkirjailijoille, suomentajille ja kuvittajille. Apurahoja myönnettiin yhteensä 129 henkilölle ja 15 järjestölle ja projektille.