1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Yle Uutisten artikkeliarkisto

Kuorrutettu ravunpyrstö-simpukkakeitto

Yle Uutisten artikkeliarkisto
YLE / Ari Vihanta

kuorellisia keitettyjä sinisimpukoita

jokiravunpyrstöjä suolaliemessä

tomaattia

sipulia

paaholeipää

valkoviiniä

kalalientä

mozzarellajuustoa

chiliä

tuoretta tilliä

ruokakermaa

Pilkottu sipuli ja kuutioitu tomaatti kuullotetaan oliiviöljyssä. Lisää lusikallinen tomaattipyrettä sekä kalalientä (esim. kuutiosta tai fondista), rapujen suolaliemi, valkoviini ja tilkka thaichilikastiketta.

Kiehauta liemi ja lisää kuorelliset simpukat sekä tilkka ruokakermaa. Anna kiehahtaa. Paahda leipä. Aseta uuninkestävän liemikulhon, esim. "leijonakulhon" pohjalle tuoretta tilliä ja kylmät jokiravun pyrstöt, lisää päälle simpukat sekä keittoliemi. Kulho täytetään noin 2 cm yläreunasta.

Aseta liemen päälle pyöreäksi leikattu paahtoleipäviipale kanneksi ja päällystä komeus noin puolen sentin paksuisilla mozzarellaviipaleilla. Kuorruta annos kuumassa uunissa, se on valmis kun mozzarella alkaa ruskistua ja liemi kiehuu.

- Juho Jokinen

Lue seuraavaksi