Katkarapupasta

Yle Uutisten artikkeliarkisto

2 rkl aurinkokuivattuja tomaatteja

2 tl pinjansiemeniä

5 lehteä tuoretta basilikaa

1 rkl raastettua parmesaania

1/2 dl oliiviöljyä

200 g tagliatellea tai spagettia

1 valkosipulinkynsi

1 tl vihreää chiliä

200 g katkarapuja

1 rkl rtpsi- tai oliiviöljyä

mustapippuria

tuoretta rucolaa

Soseuta tomaatit, pinjansiemenet, basilika ja parmesaani tahnaksi oliiviöljyn kanssa. Keitä pasta ohjeen mukaan kypsäksi ja valuta hyvin. Laita pasta takaisin kattilaan, lisää mukaan tomaattitahna. Sekoita hyvin.

Hienonna valkosipuli ja chili. Paista katkaravut nopeasti pannulla kuumassa öljyssä.

Lisää mukaan valkosipuli ja chili. Kaada katkarapupaistos pastan joukkoon, mausta mustapippurilla. Ripottele pinnalle runsaasti rucolaa. (Ruoassa voi käyttää myös pestoa)