Kuhaa gremoulatalla

Gremoulata:

1 nippu persiljaa

1 sitruunan kuori

2-6 valkosipulinkynttä (maun mukaan)

1 purkki ruokakermaa/kuohukermaa

(halutessa sulatettua voita)

Kuhaa 500 g

Voita

Mineraalisuolaa

Mustapipuria

Salaattikastike:

Extraneitsytoliiviöljyä

Balsamivinieticoa

Silppua persilja ja raasta sitruunankuori. Sekoita keskenään ja purista joukkoon valkosipuli. Lisää halutessasi sulatettua voita sekaan.

Kaada ruokakerma kattilaan ja mausta mineraalisuolalla ja mustapippurilla. Lisää puolet gremoulatasta joukkoon ja kiehauta.

Viipaloi kuha sopiviksi paloiksi ja paista pannulla voissa. Mausta mineraalisuolalla ja mustapippurilla. Laita paistetut kuhat tarjoiluvatiin ja laita päälle loput gremoulatasta. Purista halutessasi tuoresitruunaa kalanpäälle.

Tarjoillaan tumman riisin tai uusien perunoiden kera. Lisukkeena salaattia, tomaattia ja kurkkua sekä salaattikastiketta.