Kylmäsavulohi"lasagne"

Yle Uutisten artikkeliarkisto
Raila Paavola / YLE

2 dl smetanaa

150 g savulohifilettä

1 sipuli

1/2 sitruunan mehu

suolaa

mustapippuria

tuoretta meiramia tai basilikaa

700 g kylmäsavulohiviipaleita

Pilko savulohifile ja sipuli pieneksi silpuksi. Revi meirami silpuksi. Sekoita pilkottu kala, yrtti, sipulisilppu ja mausteet smetanan kanssa tahnaksi. Lisää viimeksi sitruunamehun tilkka (pienenä norona voimakkaasti liikuttaen).

Lado kylmäsavulohiviipaleet limittäin pienen astian (vaikka pakasterasian pohjalle). Laita ohut kerros tahnaa päälle, tämän päälle uusi kerros kalaviipaleita jne. Tee näin kolme-neljä kerrosta, päällimmäiseksi kylmäsavulohikerros.

Laita vuoka pariksi tunniksi pakkaseen, jotta tahna jähmettyy ja 'lasagnesta' tulee leikattavaa. Leikkaa terävällä veitsellä annospaloiksi lautaselle.

Sopii alkupalaksi vaikka sitruunalohkon ja salaatinlehtien kera.

- Tuula Kuorikoski