1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Yle Uutisten artikkeliarkisto

Lohikuharulla

Yle Uutisten artikkeliarkisto
Ari Vihanta / YLE

lohifilettä

kuhafilettä

purjoa

cheddarjuustoa

kermaa

punaviiniä

kalalientä

sinappia

Pehmennä purjonlehtiä keittämällä. Aseta purjonlehti leikkuulaudalle ja lado päälle liki sentin paksuinen lohifile, kuhafile ja juustosiivu. Muista maustaa kalat.

Kääri rullalle niin, että purjo jää ulommaiseksi. Kiinnitä hammastikulla. Valmista kastike yhdistämällä noin desilitra punaviiniä ja hieman kermaa, mausta lusikallisella sinapilla ja kalaliemellä, kiehauta.

Voitele uunivuoka ja aseta kalarullat pystyyn vuokaan, kaada kastike päälle. Paista uunissa 200 asteessa noin 20-25 minuuttia kunnes kerma alkaa ruskistua. Tarjoile pinaatinlehtien ja perunoiden kanssa. Koristellaan tillillä ja sitruunalla. Ruokajuomaksi kevyt Pinot Noir punaviini.

Lähteet: YLE Keski-Pohjanmaa / Ari Vihanta, Juho Jokinen.

Lue seuraavaksi