1. yle.fi
  2. Uutiset

Lapin ukon keitto

Yle Uutisten artikkeliarkisto

4 annosta

450 g poronkäristystä

1 rkl vehnäjauhoja (voi korvata maissijauholla, gluteeniton)

4 dl vettä

1 lihaliemikuutio

2 dl kermaa (15 % ruokakerma)

1 iso sipuli

n.200 g viherpippurisulatejuustoa

1 pussi pakastekasvissuikaleita

13 perunaa suikaleina (voi korvata pakasteperunasuikaleilla)

nippu tuoretta persiljaa

Ruskista poronkäristys kattilassa voin kera. Lisää vehnäjauhot käristyksen päälle; sekoita hyvin. Lisää joukkoon vesi ja lihaliemikuutio. Keitä seosta 15 - 20 minuuttia.

Lisää keittoon sipuli, peruna- ja kasvissuikaleet ja jatka keittämistä n. 10 minuuttia. Lisää keittoon vielä kerma ja sulatejuusto; keitä niin kauan että juusto on sulanut hyvin. Ripottele persilja keiton päälle.

Tarjoa paahdetun ruisleivän ja suolakurkkujen kera.

vihje: poronkäristys kannattaa ruskistaa pienissä erissä; jos lihaa on liikaa kattilassa/pannulla, liha kiehuu omassa nesteessä eikä se ruskistu!

Lähteet: YLE Keski-Pohjanmaa / Marjatta Harju

Lue seuraavaksi