Lohikeitto

Yle Uutisten artikkeliarkisto
YLE / Petra Haavisto

vajaa 1 l vettä

0,5 dl kalaliemijauhetta

parikymmentä maustepippuria

5 laakerin lehteä

1 sipuli

10 perunaa

400 g lohifiléitä

100 g voita

2 dl kermaa

tilliä

Laita vesi ja mausteet kiehumaan. Pilko sipuli ja lisää kattilaan. Keitä lientä vähän aikaa. Kuori ja lohko perunat ja lisää kattilaan. Poista lohesta nahka ja pilko lohi noin 1 cm x 1 cm –kokoisiksi paloiksi. Kun perunat ovat kypsiä, sekoita joukkoon voi ja sen jälkeen lohikuutiot. Tarvittaessa voit lisätä vähän vettä. Siirrä kattila liedeltä ennen lohen laittamista. Kypsytä lohipaloja muutama minuutti ja lisää kerma. Laita lopuksi keittoon tilliä ja maista. Koristele lohikeitto tillillä ja tarjoa tumman tai vaalean leivän kanssa.

- Henna Lahti